De voet weerspiegelt ons hele lichaam. De linker voet weerspiegelt de linker zijde van het lichaam en de rechter voet de rechter zijde. De inwendige organen vinden we terug op de voetzool. De huid, spieren, gewrichten op de voetrug.

Behalve bloed beweegt er ook energie door ons lichaam. Deze energie stroomt door de zogenaamde meridianen, die de energie afgeven aan lichaamscellen.

Disbalans in het lichaam is terug te vinden op de corresponderende reflexzone op de voet. Maar het is van belang om de gehele voet te masseren omdat alles met elkaar samen hangt, ik zie het als een soort matrix. Klachten van b.v. de knie kunnen uit de heupen voortkomen. 

Door druk te geven op de zone gaat de energie weer stromen en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Hierdoor vermindert, verdwijnt de pijn op de drukplek en uiteindelijk op de knie zelf. Op deze manier kunnen klachten in het lichaam via de reflexzones op de voet behandeld worden. Het kan ook zijn dat tijdelijk de klacht iets verergert om daarna te herstellen. 

Soms combineer ik de behandeling met Touch of Matrix als extra aanvulling. Dit gaat natuurlijk in overleg.